Kanye West – Yeezus ******

Han har siden han i 2004 udsendte sit første album “The College Dropout” været anerkendt som en af verdens bedste og største rappere. Og netop det første album, har også været det eneste af sin slags fra hans side, som har må tage til takke med en 2. plads på den amerikanske album hitliste. Han har udsendt 5 albums i alt, og de 4  andre med titlerne “Late Registration“, “Graduation“, “808’s& Heartbreak” og senest “My Beautiful Dark Twisted Fantasy” har nemlig alle lagt nummer 1.

Derfor har der også været kæmpe interesse for det nyeste i rækken af albums fra den Chicagorianske rapper Kanye West. Og er man en af dem, som har ventet i spænding, med håb om endnu et fedt Hip-Hop/Rap album, ja så bliver man ikke skuffet.

For med 10 numre der i særdeleshed sparker røv så kan man blot bøje sig i støvet for den samtidig nybagte far.

Kortene har været holdt så tæt til kroppen omkring “Yeezus“, at der (hvilket er utraditionelt ved store udgivelser) ikke har været nogle forudgående singler.

Men for ikke så forfærdelig længe siden, slap tracket “New Slaves” ud, efter Kanye havde optrådt med det på SNL. Og netop dette nummer må også tage titlen som albummets bedste. Det er et skoleeksempel på hvordan man laver et Hip-Hop/Rap nummer til perfektion. Det eneste der kan blive udskældt ved nummeret, er den afsluttende udtoning som er enorm lang.

Album aktuelle, og succeshøstende Daft Punk har produceret 4 af numrene på pladen, og ét af disse er “Guilt Trip“. Det har Kid Cudi (som for et par år siden hittede med “Day N Night“), som blev opdaget af Kanye selv for nogle år siden med som featuring. Instrumentalen er meget lig det som Daft Punk laver på deres egne udgivelser. Hvilket også er tilfældet på de tre andre numre de som sagt har produceret. Men det er også et nummer i den bedre ende af Hip-Hop skalaen.

Men det er ren faktisk en betegnelse, som man kan bruge om stort set hele albummet. Kun nummeret “Send It Up” kan der vendes tommelfingeren nedad til. Derudover viser han på flotteste vis, hvor skabet skal stå og hvordan rigtig Hip-Hop skal laves. Så  “Yeezus” kan helt sikkert komme med i samlingen af Kanye West albums der har lagt nummer 1.

Trackliste:
01. On Sight (Produceret af Daft Punk)
02. Black Skinhead (Produceret af Daft Punk)
03. I Am A God (Featuring God) (Produceret af Daft Punk)
04. New Slaves (Featuring Frank Ocean)
05. Hold My Liquor (Feat. Chief Keef & Justin Vernon)
06. I’m In It (Feat. Travis Scott)
07. Blood On The Leaves
08. Guilt Trip (Feat. Kid Cudi) (Produceret af S1 & Daft Punk)
09. Send It Up (Feat. King L)
10. Bound 2 (Feat. Charlie Wilson)

00-Front ****** (6/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.